gonartroza tratament, coxartroza masaj

• Hernie de disc tratament naturist prin fizioterapie, kinetoterapie (gimnastica medicala) si masaj terapeutic
• Hernie de disc simptome
• Recuperare hernia de disc

  PROGRAM :
LUNI- VINERI: 7:30 - 21:30
SAMBATA: 8 - 16
DUMINICA: INCHIS (dar se pot face programari )

PROGRAMARI : se pot face programari la nr. 0722.555.112 si 0766.735.404
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
NU POTI SA MERGI SI AI DURERI? TRATAM COXARTROZA SI GONARTROZA LA ORICARE DINTRE SEDIILE DE MAI JOS ! SUNA PENTRU DETALII SI PROGRAMARE !
 
Cabinet Medical KINETOMEDICA I Str. 13 Septembrie, Nr. 128, Bl. P35, Sc. A, Parter, Ap. 3, Interfon 03, sector 5, BUCURESTI (langa Monitorul Oficial) Tel: 031 429 50 58 ; Mobil: 0722. 555.112   Cabinet Medical ALFAKINETIC Str. Iuliu Maniu, Nr. 69, Bl. 5P, Sc. 5, etaj 1, Ap. 169, Interfon 169, sector 6, BUCURESTI (zona Piata Gorjului) Tel: 031. 419 5861 ; Mobil: 0766 735 404
   
Cabinet medical KINETOMEDICA II, str. Dristorului Nr. 81-88, bl. B 13, etaj 1, ap. 04, sector 3 (Rondul Baba Novac, Mihai Bravu ,Dristor/zona Muncii) . tel. 031 429 50 58  si 0766 735 404  Cabinet medical Kinetomedica III, str.Alexandru Serbanescu nr. 23-25,  (zona  Aurel Vlaicu,Pipera, Baneasa, Aviatorilor)  tel. 031 429 50 58 si  0766 735 404
 
Cabinet Medical KINETOMEDICA IV , Bd. Dr. Taberei, nr.46, sector 6, Bucuresti (zona P-ta Moghioros, Prel. Ghencea, Bd. Timisoara); tel. 031 4195861; Mobil 0766 735 404

 

COXARTROZA


Coxartroza reprezinta o degradare articulara determinata de un dezechilibru morfologic si functional, fiind cea mai frecventa afectare a soldului. Coxartroza este cunoscuta si sub numele de artroza soldului, osteoartroza a soldului, etc.

Coxartrozele

se observa mai ales la subiectii de peste 40 de ani, frecventa lor crescand odata cu inaintarea in varsta. Sunt atinse aproape in egala masura ambele sexe. Cauzele de aparitie a coxartrozei variaza de la pacient la pacient. Varsta este un factor important, deoarece este necesara o perioada de timp considerabila pentru ca tesuturile sa se slabeasca si cartilajul articular sa se distruga sau sa se degenereze. De asemenea, surplusul de greutate poate crea un teren favorabil aparitiei acestei afectiuni.

Luxatia congenitala a soldului

este, de asemenea, una dintre cauzele importante ale bolii. Ca semn al aparitiei acestei luxatii, se constata ca mersul este schiopatat, dar nu exista dureri. Subluxatia de sold poate fi o alta cauza. Aceasta reprezinta in fond o luxatie incompleta a acestei articulatii. In timpul mersului capul femural tinde sa alunece in sus, ceea ce are drept urmare intinderi ligamentare. De multe ori, cei cu subluxatii de sold nu au dureri si nici nu schioapata anumite perioade de timp. Fara examene radiologice ei pot ignora subluxatia pana atunci cind apare artroza. In raport cu gradul subluxatiei, cu incarcarea ponderala (gradul de obezitate) si cu suprasolicitarile fizice, coxartroza poate apare, asa cum afirmam mai sus, dupa 40, 50 sau 60 de ani.

In general debutul este insidios. De multe ori primele dureri apar in genunchi si antreneaza adesea erori de diagnostic. Durerile sunt semnalate la mers pe teren accidentat, la ortostatism prelungit, la trecerea de la pozitia sezand la pozitia stand. Cracmentele articulare (acele zgomote produse la mobilizarea articulatiei ) semnaleaza profunzimea leziunii osoase. Scaderea in greutate a bolnavului cu coxartroza influenteaza radical simptomatologia dureroasa si dificultatea la mers, prin reducerea sarcinilor pe care le suporta articulatia coxofemurala.

 

 

KINETOTERAPIE SI GONATROZA


Gonartroza

Gonartroza

este una dintre formele reumatimului degenerativ localizate la nivelul articulatiei genunchiului. Boala reumatismala degenerativa, se mai numeste si artroza si, in functie de localizarea ei, poate fi gonartroza (la genunchi), coxartroza (la sold) sau spondiloza (la coloana vertebrala).

Gonartroza

este mai frecventa la femei si le afecteaza, de obicei, pe cele care au trecut de 40 de ani. Cauzele sunt multiple, de obicei fiind vorba de dereglari la nivel metabolic si hormonal, insa poate aparea si ca urmare a unor traumatisme. Dereglarile la nivel hormonal ce apar la menopauza (insuficienta ovariana) fac ca femeile ajunse in aceasta etapa a vietii, sa fie predispuse la gonartroza. Suferinzii de diabet, guta precum si obezii se confrunta cu aceeasi problema. Trebuie amintite si problemele circulatorii: varice, flebite, dar si cele rezultate ca urmare a inaintarii in varsta care duc la agravarea gonartrozei.

Gonartoza se manifesta prin tumefierea articulatiei si prin dureri violente. De obicei durerea este mult mai puternica atunci cand bolanvul merge sau depune efort. Printr-un examen radiologic amanuntit se poate sti daca este vorba de existenta unui lichid intraarticular sau, din contra, de ingustarea articulatiei si prezenta unor osteofite, deformatii, sau a unor corpi liberi in articulatie.

Pacientul cu coxartroza sau gonartroza trebuie sa tina cont de progresivitatea leziunilor, pentru care va trebui sa respecte urmatoarele "reguli de igiena" (in mare parte comune pentru coxartroza si gonartroza):

» reducerea sau mentinerea greutatii corporale sub greutatea ideala;
» evitarea pozitiilor monotone prelungite atat in ortostatism cat si pe scaun sau "in genunchi" (este favorizat flexumul de sold si genunchi);
» evitarea mersului prelungit ("mersul este cel mai prost exercitiu pentru un coxopat") si a mersului pe teren accidentat;
» mersul cu sprijin in baston nu trebuie evitat;
» evitarea schiopatarii printr-un control volitional al mersului;
» respectarea perioadelor de repaus, asociata cu posturarea antidecliva a membrelor inferioare;
» se vor prefera deplasarile pe bicicleta;
» se vor purta pantofi cu tocul mic, comozi, cu talpa elastica (pentru amortizarea socurilor);
» corectarea inegalitatii membrelor inferioare (peste 2 cm) si a piciorului plat ( talonete);
» pentru genunchi - evitarea traumatismelor directe;
» se va executa cel putin de 3 ori pe saptamana zilnic un program de KINETOTERAPIE !!

TRATAMENT COXARTROZA SI GONARTROZA


Tratamentul consta obligatoriu in sedinte de fizioterapie efectuate de 2 ori pe an si asociate, daca este cazul, cu masaj terapeutic, la care se adauga lunar, daca este posibil, programul de kinetoterapie. Acesta creste mobilitatea osteoarticulara, tonusul muscular, tonifica insertiile si creste nutritia cartilajului.

Acest tratament este alcatuit dintr-un program de exercitii pasive, active, active cu rezistenta, program elaborat in functie de evolutia bolii si de stadiul acesteia, de catre un kinetoterapeut. In nici un caz sedintele de kinetoterapie nu se pot desfasura la domiciliul pacientului fara supravegherea medicala a unui kinetoterapeut.

Trebuie precizat faptul ca tratamentul medicamentos ajuta numai temporar. Daca se tine seama de esenta leziunilor din coxartroza, este clar ca uzura cartilajului si modificarile osoase nu pot fi remediate cu medicamente. In linii generale, se pot lua masuri de protectie fata de uzura articulatiei, prin tratament care sa scada durerea la miscare, sa reduca contractura musculara si, daca este posibil, sa obtina o restaurare a functiei articulare. Aceste obiective insa pot fi atinse cel mai bine prin kinetoterapie.

PUTETI OBTINE MAI MULTE INFORMATII ACCESAND DATELE DE LA SECTIUNEA CONTACT!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

03-02-11

 
Copyright © 2018 KINETOMEDICA. Toate drepturile rezervate.
 
Servicii creare site creare site
Antrenamentul mental face parte dintr-un sistem complex de metode si tehnici pentru coxartroza capabile sa amelioreze capacitatea psihica a individului. O prima conditie a eficientei acestuia este starea de relaxare a subiectului. Mecanismul antrenamentului mental, care sta la baza invtarii actiunilor, la inducerea unor stari psihice pozitive, optimiste, este mecanismul reprezentarilor ideomotorii, al imaginarii. Antrenamentul mental nu se poate realiza fara participarea constienta a individului, fara angajarea limbajului interior, al autovorbirii, autocomenzilor si autoevaluarii pentru pacient cu gonartroza   Din punct de vedere practic, antrenamentul mental pentru gonartroza este un sistem, de tehnici, care utilizate impreuna pot asigura eficienta scontata: inducerea relaxarii, scurtarea perioadei de recuperare, ameliorarea comportamentului psihic etc. Tehnicile proprii antrenamentului mental sunt: antosugestia, auto-comenzile, gandirea pozitiva, constientizarea corporala, relaxarea. Autosugestia şi autocomenzile sunt legate de dirijarea cat mai constienta a activitatilor legate de procesul recuperator: exercitii pasive, active, relaxare, concentrare asupra senzatiilor proprioceptive si asupra efectelor globale ale unui tratament coxartroza   Pacienţii cu coxartroza trebuie invatati sa-si dea singuri comenzi, sa-si conduca verbal miscarile prin formule de genul: si acum intinde mai mult, mentine incordarea, relaxeaza gamba etc. De asemenea, trebuie sa utilizeze formule autosugestive, unele Ón legatura cu tolerarea durerii la gonartroza - nu ma mai doare cum mă durea Ónainte, este suportabil, iar altele in legatura cu evolutia procesului recuperator -am progresat, simt ca ma misc mai usor, mobilitatea a crescut, ma vindec mai repede decat am crezut